Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
ūüŹĄ‚Äć De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
ūü§ô De beste instructeurs
RESERVEREN

Veel gestelde vragen

Home Veel gestelde vragen

Heel veel informatie over onze kitesurflessen en BLOW Kitesurfschool is op de website te vinden. Een reservering voor een kitesurfles kan je maken op de website: Reserveer Online. Je krijgt vervolgens een bevestigingsmail met daarin alle informatie die je nodig hebt om jezelf voor te bereiden op je kitesurfles. Alle informatie over de cursussen kunt u hier vinden: Overzicht Kitesurflessen. Vragen over wat de prijzen zijn? Zie hier Prijzen Kitesurfles.

Kijk ook eens hieronder bij veel gestelde vragen, misschien staat hier het antwoord al op je vraag.

Wat zijn de lestijden?

BLOW Kitesurfschool is geopend vanaf april t/m oktober. Wij zijn 7 dagen per week open en kitesurfles in drie dagdelen:

  • ochtend (begin 09:30 – 10:00
  • middag (begin 14:00)
  • avond (begin 18:00 – 18:30) (in de zomermaanden)

Komen deze tijden niet uit? Geen probleem, met Chris & Toine kan je alle kanten op.

Invloed weer & wind?

Zonder wind is het niet mogelijk om te leren kitesurfen, er is namelijk een minimaal aantal knopen nodig om een vlieger in de lucht te houden. Aan de andere kant zit er een maximum aan het aantal knopen om veilig kitesurfles te kunnen geven.

  • Minimum wind: 10 knopen (3bft)
  • Maximum wind: 30 knopen¬†(6-7bft)

Dit is altijd afhankelijk van de ervaring en gewicht van de cursist en de onderdelen die wij de cursist willen leren.

Wat gebeurt er als een kitesurfles niet doorgaat?

Mocht er op de dag zelf te weinig of teveel wind zijn en de voorspellingen niet kloppen dan plannen we samen in overleg met de cursist het lesmoment op een andere datum in.

Moet ik een meerdaagse kitesurf cursus achter elkaar volgen?

Meerdaagse kitesurf cursussen zoals de: 3 daagse of 5 daagse cursus hoef je niet meerdere dagen achter elkaar te volgen. Plan samen met BLOW je beschikbare data in en dan zetten we je in de agenda.

Let wel op:  je leert kitesurfen sneller wanneer er niet teveel tijd tussen je kitesurflessen zit. Wij raden minimaal 2 x per week voor een optimaal resultaat.

Is kitesurfen niet te gevaarlijk en moeilijk?

Kitesurfen blijft een extreme sport en¬†je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Vergelijk het eens met snowboarden, iedereen van jong en oud doen het op hun eigen¬†veilige manier. Kitesurfen lijkt hier veel¬†op, let op dat je binnen je eigen ‘comfort zone’ blijft begin rustig met heen en weer varen dat is al fantastisch.

Kitesurfles nemen is een belangrijke stap hierin. Zo leer je namelijk veilig en verantwoord kitesurfen. De manier waarop BLOW Kitesurfschool lesgeeft is door een stap-voor-stap methodiek toe te passen. Jij bepaalt het tempo. Daarnaast gebruiken we nieuwste en veiligste materialen zodat we 100% kunnen vertrouwen op ons materiaal.

Wij zijn overtuigd dat iedereen kan leren kitesurfen en dat het volksport ¬†#1 van Nederland wordt! Wij zien het elke dag, iedereen kan het leren: kids van 10 tot opa’s van¬†70!

Mijn vraag staat er niet tussen? Geen enkel probleem, neem contact op met Toine & Chris deze jongens staan voor je klaar!

kitesurfles