Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
🏄‍ De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
🤙 De beste instructeurs
RESERVEREN

Hero of the Month (april & mei): Richard van der Linden

Hier houden we van. Cursisten die vanaf dag 1 verslaafd zijn aan kitesurfen. Die letterlijk alles aan de kant zetten voor de sport, bijna obsessief de wind checken en wanneer de condities goed zijn uren op het water staan. Richard is er precies zo een en daarom zonder twijfel, Hero of the Month van mei!

Richard van der Linden (30) woont in Delft en is in het dagelijks leven conducteur bij de NS. Kitesurfen heeft altijd hoog op zijn bucketlist gestaan. Toen hij een goede vriend verloor zag hij in dat hij niet meer moest wachten en ging ervoor. Dezelfde week boekte hij zijn eerste kitesurflessen. Binnen no-time stond hij op het board en was hij niet meer van het water af te slaan.

Nu een jaar later leeft hij voor de wind. Wanneer het waait peert hij hem snel naar BLOW. Hij is het klassieke voorbeeld van cursist die verliefd op de sport is geworden en ook kitesurfleraar wil worden. Sinds een aantal weken is Richard namelijk bij ons in de leer 😉

(Check Richard z’n kitesurfsessie in NS kleding :D)

“Het langste wat ik heb gekite is 8 uur op een dag”

Samen loop ik met Richard richting de Zandmotor. De wind is nog niet echt aan dus voor de zekerheid neem hij nog maar een extra kite mee. Hoe dichter we bij de Zandmotor komen, hoe harder het gaat waaien en hoe onrustiger Richard wordt. Zelden heb ik iemand zo snel z’n kite op zien pompen en lijnen zien uit leggen. Wanneer hij met zijn kite het water in rent, weet ik dat ik hem voorlopig niet meer ga zien “Het langste wat ik ooit heb gekite is 8 uur op een dag” vertelde hij doodleuk. Als een kind zo blij vaart hij weg en nog geen minuut later maakt hij zijn eerste back-roll. Maar eigenlijk is hij druk met zijn eerste railey.

Zijn plannen voor komend jaar? Meer kiten, kitesurfles geven en op kitevakantie naar Brazilië! Op een dag liep hij binnen bij BLOW en zei “Hey gasten jullie zijn toch naar Brazilië geweest, is dat wat?” Na 10 minuten met Toine te hebben gepraat heeft hij gelijk een ticket gekocht en gaat hij in september naar Noord Oost Brazilie, het kitemekka van Zuid Amerika. Hij kon “maar” drie weken. Dan zijn zijn vakantiedagen bij de NS op. Maar daarna pakt hij weer zo vaak mogelijk de trein naar Kijkduin. Naar de zee!