Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
🏄‍ De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
🤙 De beste instructeurs
RESERVEREN

Je kitesurfspullen opslaan in de winter

Hou de kites schoon & droog, dan kan je in de zomer extra hoog!
Roos Koornstra KiteSista

Opslag van kitesurfspullen in de winter

Veel kitesurfers vliegen in de winter weg van de kou om in een warm land te overwinteren. Varen op de mooiste lagoons van Brazilië of tussen de golven van Kaapstad. Voor de thuisblijvers is de winter vaak iets te streng en moet de kite dan helaas een tijdje “op stal”.  Het is dan heel belangrijk dat je dit op een zorgvuldige manier doet zodat, wanneer de eerste lente temperatuurtjes weer te voelen zijn, je ready to go bent en alles het nog perfect doet! Volg deze checklist VOOR en NA de winter.

Voor de winter

De winter komt eraan en het kiten zit er een tijdje niet meer in (behalve voor de die-hards met dry suites). Niemand heeft er zin in maar daarom is het niet minder belangrijk alles goed op te bergen. 

  • Spoel al je kite gear af met schoon water. Zoutkristallen en zand kunnen schaden aanrichten aan je kite. Maar ook voor je bar, lijnen en board is het belangrijk dat deze helemaal schoon zijn.
  • Laat alles goed drogen! Pak niet alles nat in want dit kan gaan schimmelen. Het beste is om de kite voor een paar dagen op een droge plek op te hangen.
  • Vouw je kite niet te strak op. Ook hier kan de kite door kapot gaan zeker wanneer er cam battens (stokjes) op jouw kite zitten, kunnen deze in het doek prikken

(spoel de kites grondig af & laat ze goed drogen)

(alle kites gaan droog en schoon de tas in)

Na de winter

YES, de winter is over! We kunnen weer! Jij en je kite staan waarschijnlijk te trappelen om weer samen buiten te spelen. Toch is het goed de volgende tips door te lopen voor de veiligheid van jou en je kite.

  1. Lijnen uitlopen. Dit is natuurlijk vanzelfsprekend maar check ze voor je eerste sessie op beschadigingen en/of knoopjes.
  2. Safety checken! Ook deze heeft een tijdje stilgezeten en om zeker te weten dat hij nog steeds doet wat hij moet doen, trek je even een paar keer aan je safety release.
  3. Ventielen checken op uitdroging. Als deze een tijdje niet gebruikt zijn kunnen ze uitdrogen en scheurtjes veroorzaken. 
  4. Katrol checken. Het is de bedoeling dat je lijnen hier soepel doorheen gaan maar ze kunnen de eerste keer wat hulp gebruiken om in te komen!

(wij checken elke kitesurfles onze safety systemen, 100% veiligheid voor onze cursisten)

(check regelmatig je lijnen op oneffenheden of knoopjes, deze kunnen de sterkte en levensduur erg beïnvloeden)

Kitesurfles BLOW

(check het doek op gaatjes en let, vooral bij oudere kites, op de ventielen)

Kitesurfles volgen

(als alles gechecked is, dan kan de kite weer de lucht in)