Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
ūüŹĄ‚Äć De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
ūü§ô De beste instructeurs
RESERVEREN

Kitesurfen Vlakwater

Home Kitesurfen Vlakwater
Maak het jezelf niet moeilijk! Leer kitesurfen op vlakwater bij BLOW Kitesurfschool. Wil je ons advies: +31652534999
Yannick Instructeur

Kitesurfen vlakwater

Kitesurfen op vlakwater? Waarom zou je het jezelf moeilijk maken, als het ook makkelijk kan? Leren kitesurfen op vlakwater is vele malen makkelijker en gaat stukken sneller, dan kitesurfen op zee. Daarom raden wij van BLOW Kitesurfschool altijd aan om te beginnen op vlakwater. Als je eenmaal de basis onder controle hebt, kunnen we uitwijken naar de open zee. Vergelijk het eens met snowboarden, daar begin je ook eerst op de blauwe piste en vervolgens pak je de rode. Veel beginnende kitesurfers beginnen toch op zee, waarschijnlijk omdat ze niet beter weten. Bij blowkiteschool.nl hebben we de keuze om kitesurflessen te geven op vlakwater en op de zee.

Wij laten je graag ervaren wat het verschil is tussen beide. Natuurlijk krijg je te maken met andere omstandigheden, maar we laten je graag zien dat ook jij kunt kitesurfen op zee en niet alleen op vlakwater. Wil je meer weten over kitesurfen op zee en op vlakwater? Lees dan snel verder en ontdek de mogelijkheden.

De voordelen van kitesurfen op vlakwater

Het vlakwater van de Zandmotor (onze kitesurfspot) en de stabiele zeewind langs de kust is de ideale combinatie om te leren kitesurfen. Eén van de grootste voordelen van kitesurfen op vlakwater is dat je overal kunt staan aangezien het water voor een groot gedeelte kniediep is. Zo hoef je niet te zwemmen en kan je gemakkelijk je board weer terug vinden.

Een ander groot voordeel is dat er in het vlakke water geen stroming en golven zijn. Hierdoor kun je al je aandacht vestigen op de kite en het board. Kitesurfen is sowieso al een opgave de eerste paar keer, dus is het fijn dat je niet gestoord wordt door grote golven als je probeert je eerste waterstart te maken.

  • Ideaal voor de eerste meters
  • Kniediep water, je kan overal staan
  • Geen stroming en golven
BLOW kitesurfles

(kitesurfen op vlakwater)

De voordelen van kitesurfen op zee

Kitesurfen op zee kent veel voordelen ten opzichte van kitesurfen op vlakwater. Een groot voordeel waar wij zelf erg enthousiast over zijn is het feit dat je op zee te maken krijgt met golven, dit is met kitesurfen op vlakwater niet het geval. Kitesurfen in de golven is een uniek gevoel, maar oefening en goede begeleiding is echt belangrijk! Zodra je eenmaal kan varen op vlakwater kunnen wij je de tips en tricks leren om te kitesurfen op zee.

Een ander voordeel van kitesurfen op zee is dat je veel meer ruimte hebt. Op vlakwater kan het vaak druk zijn, dus zodra je eenmaal wat ervaring hebt is het fijner en soms ook veiliger om te gaan kitesurfen op zee. Hier heb je namelijk letterlijk en figuurlijk zee√ęn van ruimte om te gaan kitesurfen. Daarom leren wij je graag kitesurfen op zee bij de Kitesurfspot Zandmotor in Kijkduin.

  • Meer mogelijkheden
  • Spelen in de golven is fantastisch
  • Zee√ęn van ruimte

(kitesurfen op zee)

Ga op zee met een jong en enthousiast team ‚Äď Kitesurfen vlakwater

Wanneer je ervoor kiest om bij BLOW Kitesurfschool te gaan leren kitesurfen kies je ervoor om door een jong en enthousiast team op sleeptouw te worden genomen. Ook wanneer je weinig tot geen ervaring hebt kun je bij BLOW Kitesurfschool terecht. We bieden namelijk verschillende soorten cursussen aan, zoals onder andere een eendaagse introductiecursus.

Tijdens een introductiecursus leer je de eerste stap in het kitesurfen, daarbij komt dat wij het materiaal en een gecertificeerde instructeur voor je regelen! Wil je liever een compleet pakket? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een 3 of 5-daagse cursus kitesurfen te nemen.

(Enthousiast geworden? BLOW staat voor je klaar!)

Plezier staat voorop

Bij BLOWKiteschool.nl vinden we het belangrijk dat jij het naar je zin hebt tijdens het kitesurfen. Daarom kiezen we ervoor om een maximum groepsgrootte te handhaven. Per instructeur plannen wij maximaal drie cursisten in. Op deze manier weten wij zeker dat je voldoende aandacht krijgt van de instructeur en je het kitesurfen echt onder de knie zult krijgen. Daarnaast kun je er bij BLOW Kitesurfschool vanuit gaan dat de instructeurs ervaren zijn en allemaal de benodigde certificaten hebben.

Klantvriendelijkheid staat bij ons erg hoog in het vaandel

Wil je kitesurfen leren op vlakwater? Of wil je kitesurfen leren op zee. Neem dan contact op met BLOW Kitesurfschool. Wij zijn een IKO gecertificeerde kitesurfschool (slechts zes kitesurfscholen in Nederland hebben dit certificaat) waardoor jij na je cursus ook een IKO certificaat krijgt uitgereikt. Al onze instructeurs zijn ook in het bezit van een IKO certificaat. Daarnaast stellen wij ons altijd flexibel en klantvriendelijk op. Wij zijn 7 dagen per week geopend en ook in de avonden kun je bij ons terecht voor kitesurfles. Mocht je een speciaal verzoek hebben, bel of mail ons dan gelijk:

Kitesurfles volgen

Ga de uitdaging aan!

Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om te leren kitesurfen? Neem dan direct contact met ons op en ga de uitdaging aan!