Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
ūüŹĄ‚Äć De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
ūü§ô De beste instructeurs
RESERVEREN

Ik weet het nog goed – mijn eerste meters.

De titel zegt het al Рde eerste magische meters kitesurfen Рeen gevoel dat iedereen wil ervaren: jij alleen op het board met een veel te grote vlieger als een vogelvrije bandiet. Super gaaf allemaal maar sjezus voor mij was het toch echt een lastige helleweg.

Niet omdat ik een motorische aandoening heb of een slechte sprekende half Poolse kitesurfleraar voor me had staan РNEE, ik had mezelf voorgenomen om het via youtube te leren, ja toch: beetje surfen op het web en kitesurfen in real life.

Het jaar was 2007 – de kitesport was net bekend in Nederland. En ik (Toine de Klerk) had net genoeg geld om een set te kopen en daarna 2¬†lessen¬†te volgen bij een kitesurfschool. Maar toen ik via marktplaats bij de¬†vriendelijke verkoper¬†aankwam in Antwerpen, zei hij: ¬†“Hey ik heb trouwens ook¬†deze kleinere vlieger erbij te koop – dan kan je echt altijd.” Toen had¬†Toine opeens 2 vliegers en geen geld meer voor lessen.

Dus ging ik het zelf maar proberen – dommmmmm! Dat werd hem even niet, na ellenlang gesjouw met lijnen en knopen waar¬†ik de eindjes maar niet aan elkaar krijg¬†ging de vlieger dan toch in de lucht… met een noodgang… en ik landde in een aardappelveld met een kapotte kite true story. Het duurde echt mega lang voordat ik die vlieger onder controle kreeg¬†laat staan op een¬†board kon cruisen. Uiteindelijk heb ik samen met, toen al mijn partner in crime Chris, mijn eerste meters gemaakt – per ongeluk zo voelde het….maar het waren wel eerste meters.

Conclusie van dit verhaal: doe dit niet na, het is serieus gevaarlijk en duurt zo veel langer.. maar ga wel kitesurfen want het gevoel is fantastisch. Dus neem een kitesurfles Рdan ben je hier aan het goede adres.

Groet,
-Toine
BLOW Kitesurfschool

kitesurfles2

 

 

1 Opmerking. Verlaat nieuw