Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
🏄‍ De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
🤙 De beste instructeurs
RESERVEREN

hydrofoil kitesurfles

Home hydrofoil kitesurfles
Leer hydrofoilen en zweef als een sultan over het water. Vragen, bel ons: +316525349999
Richie Hydrofoil instructeur

Hydrofoil kitesurfles?

Wat is hydrofoilen? Hydrofoil kitesurfles is de nieuwste trend in kitesurfland! Door middel van een “vleugel” vin in combinatie met een mast en surfboard, krijg je bij een bepaalde snelheid een opwaartse lift, waardoor je boven het water uitkomt tijdens het varen. Het voelt alsof je zweeft boven het water, dit gevoel is extreem verslavend en nergens mee te vergelijken.

Een van de mooie voordelen van een hydrofoil is dat je al vanaf 8 knopen het water op kan en geen enkel probleem zult hebben om upwind te komen. Dit zal het aantal sessies per jaar met 50% doen toenemen en je zal alle ruimte van de wereld hebben met 10 knopen!

BLOW Kitesurfschool biedt als een van de weinige kitesurfscholen in Nederland hydrofoil kitesurfles aan. Graag laten we jou ook ervaren hoe het is om te zweven als een sultan boven het water. Let op: hydrofoil kitesurfles is niet gemakkelijk en niet geschikt voor de beginnende kitesurfer. Gedurende onze hydrofoil kitesurfles leer jij alle basics van het hydrofoilen, na afloop kan je de hydrofoil huren om zo je skills te perfectioneren. Wil je meer weten over onze hydrofoil kitesurfles? Lees dan snel verder

Methodiek hydrofoil kitesurfles

Een hydrofoil kitesurfles duurt 2,5 uur. Wij raden aan om ten minste 2 lessen te nemen om echt zelfstandig aan de slag te gaan. Tijdens de les beginnen we met een aantal veiligheidsaspecten (do’s en dont’s) en leggen we de verschillende onderdelen van de hydrofoil uit. Vervolgens gaan we het water op en kan je proberen om je eerste meters te maken. Je weet niet wat je meemaakt – het is compleet anders dan de techniek van het normale kitesurfen op een twintip.

Wij streven ernaar om zoveel mogelijk progressie te maken in een hydrofoil kitesurfles. Zo maken we gebruik van verschillende mastlengtes. Op dag 1 starten we met de kleine mast en een standaard vleugelvin. We werken geleidelijk op naar de grotere mast en vleugel. Uit ervaring weten we dat deze methodiek het meest effectief is. Mede door de 1-op-1 feedback van onze getrainde instructeurs zal je snel en effectief resultaat boeken.

Dag 1 – hydrofoil kitesurfles (geen ervaring)

  • Set-up van een hydrofoil
  • Veiligheidsaspecten (lopen, bodydraggen)
  • Waterstarts & vaartechniek
  • Varen op een 40cm mast

Dag 2 – hydrofoil kitesurfles

  • Omhoog komen “lift” en remmen
  • Varen op een grotere mast (60cm, 90cm)
  • Koers varen, gijpen
  • Eerste sprong????

(Wij gebruiken hydrofoil boards van Slingshot met verschillende mastlengtes)

Prijs hydrofoil kitesurfles

Bij BLOW krijg je waar voor je geld, alle genoemde prijzen zijn inclusief wetsuit, helm, lycra, impact vest, gebruik van kite & hydrofoil. Wij raden aan om je eigen materiaal te gebruiken aangezien je hier meer ervaring mee hebt. Maar je mag altijd een kite van ons gebruiken tijdens je hydrofoil kitesurfles.

Enkele les prive (2,5 uur) | € 180,-

2 daagse cursus (2 x 2,5 uur) | € 299,- (bespaar €60,-)

Hydrofoil huren/ aanschaffen?

Na afloop van je hydrofoil kitesurfles bestaat de mogelijkheid om een hydrofoil te huren en je pas geleerde progressie te verfijnen! Sinds kort hebben wij ook een shop geopend op onze locatie en verkopen wij hydrofoils. Vraag naar ons aanbod en wij zullen je het beste advies geven!

De huurprijs van een hydrofoil bedraagt: € 50,- per uur

hydrofoil kitesurfles blow

Leer nu Hydrofoilen!

Heb je interesse gekregen in een hydrofoil kitesurfles? Ga dan de uitdaging aan!