Kiteshop Kiteschool Beach House
info@blowkiteschool.nl +31 65 25 34 999 Locatie
🏄‍ De Zandmotor heeft vlak water: De beste spot voor kitelessen!
🤙 De beste instructeurs
RESERVEREN

Februari & Maart 2017 – Ruben Lenten

“De Red Bull King of the Air is zeker het ruigste evenement in de wereld!”

Tekst: Roos Koornstra
Fotografie: Alex Reevers & Craig Kolesky

Vanaf deze maand gaan we weer van start met de Hero Of The Month. De eerste Hero is eigenlijk de Hero Of The Months. Ruben Lenten, die zijn ziekte overwon en een jaar later in de finale stond van Redbull King Of The Air. En een koning is het!

Na een bewogen jaar ben je weer volle bak terug! Hoe voel je je?
Zo en of, er is inderdaad een hoop gebeurd in het afgelopen jaar. Zo heb ik mijn lichaam weer op peil weten te krijgen na de strijd tegen kanker. Na 6 maanden begon m’n energie weer normaal te stromen en was de meeste troep m’n lichaam uit. Dat voelde heel goed en zo heb ik het vertrouwen weer terug gekregen om weer van m’n kiten te kunnen genieten. Nu een jaar kankervrij, ik voel me TOP! 

Welke skills heeft een kitesurfer volgens jou nodig om mee te doen aan King of the Air?
De Red Bull King of the Air is zeker het ruigste evenement in de wereld… er worden maar 18 riders uitgenodigd, waarvan maar een gedeelte via video entries. Dus de eerste skill zou zijn om een mooi filmpje van jezelf te regelen met je dikste en meest extreme big air moves. De rider zou hoog en gecontroleerd moeten kunnen springen en van Megaloops tot handle passes kunnen rocken met de nodige style en variatie. Haha… sounds easy no?! Succes!!! 😀 

Hoe ging je de finale van KOTA in tegen Nick Jacobsen en Aaron Hadlow?
In de eerste heat was ik al op m’n ribben gevallen en deed het pijn, maar na m’n eerste of tweede jump in de finale klapte ik zo hard in elkaar dat ik 3 ribben kneusde. Dit haalde mij zo erg naar beneden, ik was emotioneel en had pijn en kon mezelf er niet meer toe zetten. Ook mis ik een beetje de winnaars mentaliteit, winnen doet me niks… het was mega met Nick en Aaron op het podium te staan en achteraf had ik gewoon gas moeten geven. Who knows?! Maybe next year I’m ready to kick some ASS. 

Afgelopen maand ging Branson kiten met Obama. Met wie zou jij nog een keer willen kiten?
Haha ja geniaal, dat was nog eens goede promo voor de sport. Het grappige is dat m’n broer ook daar was en die kreeg nog complimenten op z’n moves van Obama. Met Richard heb ik al een keer gekite, met Obama nog niet dus dat lijkt me wel tof… maar Leonardo di Caprio zou heel cool zijn, of Messi… haha!! Of gewoon met m’n vrouwtje… die kan nu net een paar meter varen, dus hopelijk zet ze door en trotseren we samen de Noordzee. Ze vind het maar koud, die piep doos… 😉

Wat staat er het komende jaar op de planning?
Ik heb het afgelopen jaar veel producten getest en nu mijn eigen board ontwikkeld. We focussen nu voornamelijk op het uitbouwen van m’n eigen merk LEN10. Dus check out de webshop: www.len10.com. Ook zal ik dit jaar weer gaan storm chasen en wat clinics en travel packages organiseren. Heerlijk om zo samen met m’n moppie bezig te kunnen zijn en on the road te doen en laten wat we willen.